Természetes Nyelvtanulás
Tanfolyamok
Könyv
Nyelvi játékklub
Egyéni nyelvtanulás
Kultúraközi tanácsadás
Esemény-naptár

Mennyivel gyorsabban tanulhatok meg így?

Mindenki ezt kérdezi. Ez körülbelül olyan, mintha aziránt érdeklődnénk, hogy hány nap alatt lehet eljutni Párizsba. Nos, egyesek már ott vannak, csak eddig még nem vették észre. Másoknak át kell kelniük egy óceánon. Egyes utazók lábujjhegyen óvatoskodnak, mások pedig teljes sebességgel futnak.

A Természetes Nyelvtanulás gyorsasága úgyszintén roppant egyéni – attól függ, hogy hol tartasz, mennyit alkalmazol a Lingeon-módszerekből és mennyire intenzíven. Nem az a fő, hogy naponta hány órát foglalkozol a nyelvvel, hanem hogy miképpen.

E módszerekkel már negyedórányi megfigyelés s néhány kulcskifejezés elsajátítása után elkezdhetsz kommunikálni anyanyelvi beszélőkkel és tanulni tőlük. Akár napok alatt elkezdhetsz olvasni bizonyosfajta, anyanyelvűeknek írt szövegeket. Rokonnyelv ismeretében hetek alatt folyékony-szerűvé válhatsz egy új nyelvben. Attól függ, mi a célod, és mit teszel érte.

A nyelvtanulás a legjobb módszerekkel is eltart egy bizonyos ideig. Ha nagyon intenzíven beleveted magad, hónapok alatt is lehetséges, de azért ehhez jól jön némi tapasztalat. A kezdők többségének valószínűleg egy-két évig eltart, amíg eléri az általában áhított könnyű folyékonyságot. A Természetes Nyelvtanulás egyik előnye, hogy már közben is egyre több helyzetben leszel képes jól kommunikálni. Nem feltétlenül „helyesen”, de nagyon is eredményesen.

Egyébként nem csak a mennyiség számít, hanem a minőség is: Természetes Nyelvtanulással élőbb lesz a tudásod és jobban fogod élvezni a tanulás folyamatát.

Mindennap
csemegék

Kövess a Facebookon...