Természetes Nyelvtanulás
Tanfolyamok
Könyv
Nyelvi játékklub
Egyéni nyelvtanulás
Kultúraközi tanácsadás
Esemény-naptár

Hogyan működik az egyéni fejlesztés?

Tanácsadónk olyan kissé, mint egy belsőépítész vagy lakberendező, aki ellátogat hozzád, többféle szögből megnézi a lakásodat, érzi a hangulatát, figyelmesen végighallgatja, hogy mit szeretnél tulajdonképpen. A lakóterek általános kialakításához és az apró részleteihez is értvén hamar kideríti, mi az, ami tulajdonképpen már megvan, csak a pillanatnyi elrendezésben nem érvényesült eléggé, mely elemeket szükséges átalakítani a kívánt hatás eléréséhez, és mit kell az elejétől felépíteni. A végeredmény mindig közös gondolkodás eredménye: a belsőépítész sok tapasztalattal bír, rengeteg lakást látott, sokféle megoldási lehetőséget tud ajánlani: ilyen helyen például ezen a módon lehet több természetes fényt teremteni, ez és ez a burkolóanyag lehet alkalmas, ilyen és ilyen kiegészítők léteznek, és így tovább. Az ügyfél meggondolja, és választ.

Mi a nyelvi céljaiddal (a nyelvtudásoddal, az emberekhez való viszonyoddal, a gondolkodásod bizonyos elemeivel, az új kultúrában való otthonosságoddal) művelünk valami hasonlót. Belehelyezkedünk a te világodba, majd elgondoljuk, hogy a céljaid eléréséhez milyen lehetséges utak visznek. Ezután együtt megtaláljuk azt, amely ezek közül neked a legalkalmasabb, és – ha szükséges – kísérőket is adunk az útra. Ezek az emberek nemcsak belülről ismerik, de szeretik is az illető kultúrát és nyelvet, így neked is megmutathatják annak legjobb oldalait.

A valódi nyelvtudáshoz az illető nyelvvel és kultúrával való folyamatos (ideális esetben napi) kapcsolat vezet. A legtöbb embernek nemigen van ideje arra, hogy ez külön nyelvóra formájában valósuljon meg. Ám ha közösen megkeressük azokat a tevékenységeidet, amelyeket átállíthatsz az új nyelvre, majd folyamatosan segítünk téged a kiválasztott pályán tartani, meglepően hamar elkezdhetsz otthonosan mozogni az új világban.

Minden ilyen jellegű kapcsolat egyedi és némileg bizalmas. Akkor tudunk segíteni neked, ha átérezzünk egy kicsit az életedet, a vágyaidat, a gondolkodásmódodat, ehhez pedig nyílt, személyes kapcsolatra van szükség. Amennyiben úgy érezzük, hogy nincs közöttünk kapcsolódási pont, vagy a pillanatnyi tudásunkkal nem tudnánk jelentősen előmozdítani az ügyedet, akkor ezt megmondjuk.

Mivel nem központi irányítású szervezet vagyunk, hanem meglehetősen individualista személyek laza szövetsége, változó, hogy éppen mikor milyen szabad erőforrásokkal rendelkezünk. Érdemes próbálkozni...

Mindennap
csemegék

Kövess a Facebookon...